nederland

Kortgeding om verboden conferentie Eritreeërs

Door ANP - 14 april 2017

VELDHOVEN (ANP) – De organisatie van een conferentie van Eritreeërs gaat vrijdag naar de rechter om een verbod op hun conferentie van tafel te krijgen. De gemeente Veldhoven liet dat weten. Burgemeester Jack Mikkers van de gemeente Veldhoven verbood donderdag de conferentie. Hij besloot daartoe wegens twee incidenten. Daarbij waren tegenstanders van de conferentie betrokken.

Vrijdagochtend zijn er toch bezoekers naar conferentiecentrum Koningshof in Veldhoven gekomen. Volgens de gemeente wordt op dit moment gekeken naar ,,werkbare oplossingen voor de situatie van de op dit moment aanwezige gasten” .

De politie pakte donderdag een groot aantal betogers op. Ze zijn allemaal weer op vrije voeten.

Het kortgeding dient vrijdag 14 april om 14.00 uur in ‘s-Hertogenbosch.