nederland

Lof voor actie van geschrokken machiniste

Door ANP - 17 april 2017

EMMEN (ANP) – Vervoersbedrijf Arriva heeft bewondering voor een actie van een machiniste. Die stuurde op Facebook een open brief aan een jongetje dat haar de schrik van haar leven had bezorgd. De jongen van een jaar of tien was volgens haar zaterdagmorgen op het spoor gaan staan toen zij er met de trein aankwam. Zijn vriendjes en vriendinnetjes keken toe hoe hij op het laatste moment aan de kant sprong. De vrouw had er een slapeloze nacht van.

,,Stel dat je tijdens het wegrennen was gestruikeld”, schrijft de machiniste. ,,Hadden je vriendjes het ook grappig gevonden als ik je voor hun ogen had overreden? Het spoor is geen speelplaats!”

Arriva snapt dat de vrouw behoorlijk is geschrokken en vindt het dapper dat ze haar verhaal heeft gedeeld. ,,We zullen zeker contact met haar opnemen en ze zal ondersteuning krijgen als ze dat wil”, aldus een woordvoerster.

Campagnes

Volgens Arriva is het vooral aan ProRail om mensen te waarschuwen voor de gevaren rond het spoor. ,,Dat doen ze gelukkig ook met campagnes, maar het is mooi dat mensen op deze manier er bewust van worden gemaakt..”

Arriva denkt niet dat het contact op zal kunnen nemen de jongen omdat lastig te achterhalen is wie hij is.