nederland

March for Science op Earth Day

Door ANP - 22 april 2017

DEN HAAG (ANP) – In veel landen is zaterdag Earth Day gevierd, de Dag van de Aarde. De bedoeling van Earth Day is mensen over de hele wereld te wijzen op de invloed van het consumptiegedrag op de staat van de aarde.

In Nederland vroeg het Openbaar Ministerie op haar Facebook-pagina aandacht voor Earth Day. Vermeld wordt het Functioneel Parket dat gespecialiseerd is in milieuzaken en dat vorig jaar bijna 5000 zaken heeft behandeld, zoals stropen en paddenstoelen plukken. In de bioscopen van Vue en Kinepolis is op zaterdag en zondag exclusief de natuurdocumentaire Born in China te zien, over het leven van reuzenpanda’s.

Zaterdagmiddag was in Amsterdam de March for Science, een manifestatie die de aandacht wil vestigen op het belang van de wetenschap voor het voortbestaan van de aarde. Ook in veel andere landen waren dergelijke optochten, van Duitsland tot Australië.

De NASA twitterde een foto van de aarde vanuit de ruimte. En Google had een speciale GoogleDoodle op zijn beginpagina, een geanimeerd filmpje over de natuur.

Earth Day ontstond in 1970, aanvankelijk alleen in Amerika. Inmiddels is het verschijnsel uitgegroeid tot evenementen en activiteiten in 191 landen.