nederland

Mark de J.: fouten in onderzoek dood Everink

Door ANP - 14 april 2017

UTRECHT (ANP) – Voormalig tenniscoach Mark de J. herhaalde vrijdag in de rechtbank in Utrecht nog maar eens: ,,ik heb Koen met geen vinger aangeraakt”. De J., ex-coach van tennisser Robin Haase staat terecht voor de dood van zakenman Koen Everink maart vorig jaar. Volgens De J. zijn er grote fouten gemaakt in het moordonderzoek.

De J. las vrijdag opnieuw een paginalange verklaring voor waarin hij betoogde dat er in het onderzoek heel veel fouten zijn gemaakt, dat het erop lijkt dat men hem doelbewust fout afschildert en dat hij het dus niet gedaan heeft.

De rechtbank oordeelde echter dat de 30-jarige De J. vast moet blijven zitten. Dat gebeurde tijdens de laatste zogeheten regiezitting, waarin de onderzoekswensen bekend worden gemaakt en wordt besloten over de voorlopige hechtenis. De inhoudelijke behandeling van deze opzienbarende zaak staat gepland voor de tweede week van mei.