nederland

Meer wintersporters bellen alarmcentrale

Door ANP - 20 april 2017

LEIDEN (ANP) – Meer wintersporters hebben dit seizoen contact gezocht met de alarmcentrale Eurocross Assistance. Tussen december 2016 en half april 2017 hebben ruim 1400 wintersporters zich gemeld voor hulp. Dat waren er zo’n honderd meer dan vorig seizoen.

De grootste piek was volgens de alarmcentrale in de voorjaarsvakantie met vijfhonderd meldingen. De meeste telefoontjes kwamen uit Oostenrijk (60 procent), gevolgd door Frankrijk en Italië.

De Nederlandse Ski Vereninging denkt dat de toename van het aantal wintersporters een verklaring kan zijn voor het stijgende aantal ongelukken. ,,Ook de drukke pistes en een slechte winter wat betreft verse sneeuw, waardoor er meer op kunstsneeuwpistes geskied moet worden, leiden tot meer ongevallen”, aldus de vereniging.