nederland

Metro Noord-Zuidlijn rijdt op volle snelheid

Door ANP - 06 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Het testen van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn is in volle gang. Na een periode van stapvoets rijden, ging de metro donderdagochtend op volle snelheid over het traject. Een spannend moment voor de betrokkenen, maar de test verliep uitstekend, zei directeur van de Noord-Zuidlijn, Hoite Detmar.

Reizigers moeten echter nog wel even geduld hebben, want de metro gaat pas op 22 juli 2018 rijden. Verantwoordelijk wethouder Pieter Litjens (verkeer en vervoer) is blij dat de rit ,,als een zonnetje” verliep. Toch vindt hij het ook lastig uit te leggen dat het nog zo lang duurt voordat mensen gebruik kunnen maken van de nieuwe metro, die Amsterdam-Noord met de Zuidas verbindt. ,,Maar we hebben tijd nodig om het allemaal zorgvuldig, netjes en goed te doen. Daar komt ongelofelijk veel bij kijken.”