nederland

Moordenaar krijgt opheldering over gratie

Door ANP - 14 april 2017

DEN HAAG (ANP) – De Staat moet duidelijk maken aan welke voorwaarden de levenslang gestrafte moordenaar Loi Wah C. moet voldoen om in aanmerking te komen voor gratie. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag vrijdag bepaald in een kort geding.

Dat geding was aangespannen door de man die in 1989 levenslang kreeg voor een roofmoord op een Chinees gezin in Rotterdam in 1987. Hij heeft vijf keer vergeefs om gratie gevraagd. Het zesde verzoek loopt nog.

De Staat moet volgens het vonnis inzichtelijk maken waar de man aan toe is en wat hij moet doen voor gratie. De uitspraak betekent niet dat het geven van die opheldering leidt tot gratie en invrijheidstelling.

Vorige maand droeg de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) staatssecretaris Klaas Dijkhoff op binnen vier weken een beslissing te nemen of Loi Wah C. met onbegeleid verlof mag.