nederland

Negentig dagen cel geëist tegen Dick Jol

Door ANP - 07 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Tegen oud-scheidsrechter Dick Jol is vrijdag in de rechtbank in Den Haag negentig dagen gevangenisstraf geëist, waarvan 75 dagen voorwaardelijk, voor mishandeling en bedreiging. Ook is er 180 uur werkstraf geëist. Jol heeft al vijftien dagen in voorarrest gezeten, dus hij hoeft niet meer de cel in.

Drie mensen hebben destijds aangifte gedaan tegen de voormalig voetbalscheidsrechter. De 61-jarige Jol zou eind november 2015 een buurman en zijn vriendin hebben mishandeld met een metalen steigerdeel van ruim anderhalve meter lang. Ook zou hij ze met de dood hebben bedreigd. De twee reden met een scooter over de stoep in Scheveningen. Jol werd daar heel boos over. Dat zou namelijk al vaker zijn gebeurd.

Eerder die dag zou hij met een hakbijl achter een timmerman met wie hij samenwerkte zijn aangerend. Zij klusten, samen met broer Piet Jol, aan een woning in Wassenaar.