nederland

Nieuwe uitgever voor Opzij

Door ANP - 03 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Maandblad Opzij krijgt per 1 mei een nieuwe uitgever. Hans van Brussel, voormalig uitgever van onder meer HP/De Tijd, neemt het feministische tijdschrift over van Veen Media. Hoofdredacteur Irene de Bel legt haar functie na de overname neer, zo werd maandag bekend.

Veen Media doet het blad van de hand omdat het bij de uitgever ,,niet meer in de strategie past”. Van Brussel: ,,Opzij bevindt zich, als je kijkt naar de exploitatiemogelijkheden, in een moeilijke situatie. Maar de maatschappelijke relevantie van het blad is onverminderd groot.” Hoewel de verkoop van het blad daalt en de markt lastig is, denkt hij dat hij net als eerder bij HP en HP/De Tijd erin slaagt het bestaansrecht te bewijzen.

Opzij krijgt een nieuw team dat ervoor moet zorgen dat het tijdschrift weer gaat groeien. ,,Succes is niet verzekerd, maar we denken dat er een serieuze slagingskans is, ook door in te zetten op versterking van nevenactiviteiten als de Opzij Top 100”, zegt Van Brussel.

De Stichting Opzij laat weten dat ze veel vertrouwen heeft in de nieuwe uitgever.