nederland

NPO Radio 2 en 3FM op de vingers getikt

Door ANP - 07 april 2017

HILVERSUM (ANP) – De publieke radiozenders NPO Radio 2 en 3FM hebben een tik op de vingers gekregen van het Commissariaat voor de Media. Aanleiding zijn verschillende actieweken waarbij de zenders concertkaarten en albums kregen om weg te geven, in ruil voor promotie van de concertorganisatoren en evenementenbureaus.

Vanaf 1 april moeten de zenders daarmee stoppen, op straffe van een dwangsom van 25.000 euro per actie, met een maximum van 500.000 euro. Albums en concertkaarten mogen alleen worden weggegeven als de zenders die zelf hebben betaald, aldus het Commissariaat.

Ook mogen de zenders niet meer hun logo’s in licentie geven zonder toestemming van het Commissariaat. Gebeurt dat toch, dan volgt een dwangsom van 10.000 euro met een maximum van 200.000 euro. ,,Kijkers en luisteraars moeten erop kunnen vertrouwen dat programma’s van publieke omroepen niet gekleurd zijn door commerciële belangen”, aldus voorzitter Madeleine de Cock Buning.