nederland

OM: 11 jaar cel voor verkrachting Kampen

Door ANP - 20 april 2017

ZWOLLE (ANP) – Voor verkrachting en een poging een zeventienjarig meisje in Kampen te verdrinken is tegen een 33-jarige man uit Eritrea donderdag elf jaar cel geëist. De man heeft de verkrachting bekend.

Dat bleek donderdag tijdens de zitting in de rechtbank in Zwolle. Rond 03.00 uur in de nacht van 4 september 2016 sloeg Samuel T. in een buitenwijk van Kampen het meisje van de fiets. Hij sleurde haar de straat over en verkrachtte haar in het gras langs een sloot. Daarna duwde hij haar hoofd onder water in een poging haar te doden, zei de officier van justitie.

T. drukte haar keel dicht waarna het haar zwart voor de ogen werd, zei het slachtoffer. Volgens haar kwamen fietsers lachend langs, onwetend over wat zich daar afspeelde. ,,T. heeft een weerloos zeventienjarig meisje op beestachtige wijze misbruikt”, zei de officier van justitie.