nederland

OM eist cel voor bedreiging bestuurders

Door ANP - 07 april 2017

MIDDEN-DELFLAND (ANP) – Een 58-jarige man uit Maasland zou de cel in moeten voor onder meer het bedreigen en beledigen van lokale bestuurders. Hij stuurde vorig jaar dreigbrieven aan de burgemeester van Midden-Delfland, een wethouder en de weduwe van een gemeentesecretaris.

Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag een gevangenisstraf van vier maanden waarvan drie voorwaardelijk tegen de man. Om herhaling te voorkomen eist de officier van justitie ook een verplichte behandeling bij de ggz. Ook wil zij dat hij een contactverbod krijgt met de slachtoffers.

Volgens de officier van justitie hebben de brieven er flink ingehakt. ,,Dat zij de brieven ontvingen op hun privéadres en lange tijd niet wisten van wie de brieven kwamen en waartoe die persoon in staat was, zorgde voor gevoelens van onveiligheid en angst.”

Nadat de man een brief had ondertekend met zijn eigen naam, kon hij worden aangehouden. Waarom hij de brieven verstuurde, heeft hij niet gezegd.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.