nederland

Ombudsman krijgt meer klachten over gemeenten

Door ANP - 12 april 2017

DEN HAAG (ANP) – De Nationale ombudsman kreeg het afgelopen jaar bijna 5900 klachten binnen over de gemeenten. Dat zijn er meer dan het jaar ervoor, toen 4735 klachten over de gemeenten werden geregistreerd. In 2016 hielp de Nationale ombudsman 35.000 mensen op weg die vastliepen bij de overheid

Gemeenten kregen er de afgelopen jaren taken bij op het gebied van onder meer zorg. Ombudsman Reinier van Zutphen vindt gemeenten nog te afwachtend bij het herkennen van, oplossen of voorkomen van klachten over onder meer zorg en jeugdhulp. ,,De overheid is er voor de burger. En niet andersom’’, hield Van Zutphen de leden van de nieuwe Tweede Kamer voor bij het woensdag gepresenteerde jaarverslag 2016 ‘Wie niet past, loopt vast’.