nederland

Onderhandelaars formatie horen weer experts

Door ANP - 03 april 2017

DEN HAAG (ANP) – De onderhandelaars over een nieuw kabinet raadplegen maandag experts over hoe de samenleving en het milieu ervoor staan. Om 10.00 uur hebben informateur Edith Schippers en de vertegenwoordigers van VVD, CDA, D66 en GroenLinks directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) ontvangen.

Het SCP doet onderzoek naar bijvoorbeeld de veranderende arbeidsmarkt, de kloof tussen bestuur en burger en de integratie van nieuwkomers. Het bureau is een belangrijke adviseur van regering en parlement.

Maandagmiddag schuift Hans Mommaas van het Planbureau voor de Leefomgeving bij de onderhandelaars aan. Nu klimaat en duurzaamheid een aanzienlijke rol lijken te gaan spelen in de formatieonderhandelingen, wegen zijn adviezen wellicht extra zwaar.