nederland

Onderhandelaars praten over arbeidsmarkt

Door ANP - 05 april 2017

DEN HAAG (ANP) – De onderhandelaars van VVD, D66, CDA en GroenLinks praten woensdag over de arbeidsmarkt. Voorzitter Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad (SER) is aangeschoven bij de gesprekken met informateur Edith Schippers. Ze zei dat ze gaat vertellen dat het belangrijk is dat ,,iedereen een plek op de arbeidsmarkt kan vinden”.

Volgens de voorzitter van het adviesorgaan zijn daar veel kansen voor. De klimaatdoelstellingen zijn daar volgens Hamer ,,goed mee te verbinden”. Op de vraag of er meer of minder flexbanen nodig zijn, zei Hamer dat het vooral gaat om meer zekerheid en de kans voor zowel ondernemers als werknemers om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Mark Rutte (VVD) en Jesse Klaver (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) wilden bij binnenkomst niet kwijt waar de gesprekken woensdag over gaan. Maar Sybrand Buma van het CDA bevestigde dat over de arbeidsmarkt wordt gesproken.