nederland

Onderzoek: veel schoonheidssalons werken goed

Door ANP - 03 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Schoonheidssalons hebben hun zaken veelal op orde. Klanten lopen bij de behandelingen weinig risico, zo concluderen de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit na onderzoek.

De twee toezichthouders wilden meer inzicht in de behandelingen en de producten en apparaten die daarbij worden gebruikt. Het gaat vaak om kleinschalige salons waar mensen terechtkunnen voor lichaams- en gezichtsbehandelingen, pedicure en ontharingen. Sinds begin 2016 valt de cosmetische sector onder de wet en daarmee het toezicht.

In bijna alle salons zijn de medewerkers gedegen opgeleid voor hun werk en laten ze zich bijscholen. De meeste gelegenheden zeggen zich te houden aan de richtlijnen en de hygiënevoorschriften.