nederland

Onrustig in Rotterdam na verlies Feyenoord

Door ANP - 02 april 2017

ROTTERDAM (ANP) – Op het Stadhuisplein in Rotterdam liepen de gemoederen zondag even hoog op tijdens Ajax-Feyenoord. De koploper in de eredivisie kwam in de ArenA al direct aan het begin van de wedstrijd op een 1-0-achterstand. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Ajax.

Op en rond het plein volgden Feyenoordsupporters de wedstrijd op grote schermen. Agenten, journalisten en cameraploegen werden bekogeld met bier, vuurwerk en andere objecten. De politie en de mobiele eenheid moesten een paar keer in actie komen. Er zouden twee voetbalfans zijn aangehouden. Rond 16.30 uur leek de rust weer te keren.

In de binnenstad van Rotterdam was het vanwege De Klassieker en het prachtige weer al de hele dag erg druk. De sfeer onder de Feyenoordfans was aanvankelijk juist uitbundig en gemoedelijk.