nederland

Ook piloten vinden Schiphol druk en complex

Door ANP - 06 april 2017

BADHOEVEDORP (ANP) – Schiphol is er door de groei van de afgelopen jaren niet overzichtelijker op geworden, zeker voor piloten die de luchthaven slechts sporadisch aandoen. Ook het toezicht moet beter. Dat liet de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) weten naar aanleiding van een donderdag gepubliceerd rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

De VNV onderschrijft daarmee grotendeels de conclusies en aanbevelingen in het OVV-rapport. Deze aanbevelingen dienen wat de pilotenvakbond betreft dan ook opgevolgd te worden om de veiligheid ook in de toekomst te kunnen waarborgen, aldus voorzitter Steven Verhagen.

Fysiek gezien is volgens de pilotenorganisatie nog wel veel groei mogelijk maar dan moeten de overzichtelijkheid en veiligheid wel absoluut gewaarborgd zijn. ,,Wij vinden het in dit kader onbegrijpelijk dat Schiphol net voordat het rapport uitkomt nog even 9400 extra start- en landingstijden heeft uitgedeeld in het toch al zeer drukke zomerseizoen”, aldus Verhagen.