nederland

Ook zus Klaas Otto opgepakt

Door ANP - 14 april 2017

BERGEN OP ZOOM (ANP) – De politie heeft vrijdag de zus van voormalig motorclubvoorman Klaas Otto opgepakt. Otto is de oprichter van motorclub No Surrender en hij is de hoofdverdachte in een grote afpersingszaak. Zijn zus wordt verdacht van beïnvloeding van getuigen in de strafzaak, bevestigde een politiewoordvoerder naar aanleiding van een bericht van BN/De Stem. Ze is na verhoor weer vrijgelaten.

Inmiddels worden diverse familieleden van Klaas Otto verdacht. Zijn vriendin werd op 20 februari opgepakt, eveneens voor beïnvloeding van getuigen. Zij is vrijdag uit voorarrest vrijgelaten. Zijn zoon en schoonzoon worden beschuldigd van afpersing.

Klaas Otto was in februari even vrij maar werd nog geen week later weer opgepakt omdat hij verboden contact had gehad met zijn rechterhand en medeverdachte Janus de V. Otto zou tijdens zijn vrijlating hebben geprobeerd getuigen te dwingen een gunstige verklaring over hem af te leggen.