nederland

Opbrengst Giro555 loopt verder op

Door ANP - 07 april 2017

DEN HAAG (ANP) – De opbrengst van de inzamelingsactie voor Giro555 tegen de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië is verder gestegen. Er is nu bijna 33 miljoen euro binnen. Van het geld is al hulp verstrekt.

Vorige week woensdag was de Nationale Actiedag van Giro555 op radio- en tv-zenders. De teller bereikte toen al een bedrag van ruim 30 miljoen. De organisatie sprak de verwachting uit dat het eindbedrag nog zou oplopen. Dat kan nu nog steeds gebeuren, want er zijn nog steeds acties gaande of in planning. Het rekeningnummer blijft in elk geval tot en met juni open voor donaties voor dit doel.

De afgelopen weken is al hulp geboden met het geld van de actie. Het gaat om voedselhulp, zoals het bijvoeden van ondervoede kinderen en zwangere vrouwen. Daarnaast werden waterbronnen en latrines gebouwd of hersteld. Verder zijn hygiënekits (met onder meer zeep en tandpasta) uitgedeeld en is hygiënevoorlichting gegeven ter voorkoming van de uitbraak van ziektes.

Hulporganisaties werken er ook aan de structurele oorzaken van dit soort rampen aan te kaarten.