nederland

Opvarende overleden na omslaan zeiljacht

Door ANP - 23 april 2017

VLIELAND (ANP) – Een opvarende van een zeiljacht is zondag in de buurt van Vlieland om het leven gekomen nadat het jacht was omgeslagen en gezonken. Volgens de Nederlandse Kustwacht werd het slachtoffer met een helikopter uit zee gehaald en voor reanimatie bij De Kooy bij Den Helder aan land gebracht. Maar hulp mocht niet meer baten.

Er wordt nog gezocht naar de andere opvarenden. Volgens de kustwacht is het jacht met drie personen vertrokken. Er is een duikteam van de marine opgeroepen om de binnenkant van het jacht te onderzoeken. Bij zoekactie zijn verder ook reddingsboten van Texel, Vlieland en Terschelling betrokken. Vanuit de lucht is er ondersteuning van een helikopter en een patrouillevliegtuig.

Het jacht van zeven meter lang staat in Engeland geregistreerd.