nederland

Paus stuurt Tijn van Serious Request brief

Door ANP - 18 april 2017

HAPERT (ANP) – De paus heeft een brief gestuurd aan de ernstige zieke Tijn Kolsteren uit Hapert, die 2,5 miljoen euro ophaalde met zijn nagellakactie voor Serious Request. Daarin schrijft de paus dat hij de zegen heeft uitgesproken over het jongetje, dat lijdt aan hersenstamkanker. Ook heeft paus Franciscus een borstkruis opgestuurd en een foto van hemzelf.

De post is het resultaat van een initiatief van de Nijmeegse jezuïet Johan Flapper. Deze geestelijke raakte zo onder de indruk van de actie van Tijn dat hij de paus een brief stuurde om aandacht te vragen voor het jongetje. ,,Tijn heeft zich ingezet voor andere kinderen zodat zij ouder mogen worden dan hij. Dat heeft heeft me gegrepen”, zegt Flapper.

De brief en de foto zijn nu nog bij Flapper. Hij wil de post zo snel mogelijk bij Tijn krijgen, maar ,,het is me nog niet gelukt in contact te komen met de familie.”