nederland

Pechtold ziet vooruitgang in formatieberaad

Door ANP - 20 april 2017

DEN HAAG (ANP) – ,,Het gaat er soms stevig aan toe, maar we maken absoluut stappen”, zei D66-leider Alexander Pechtold donderdag voor het begin van de onderhandelingen over de vorming van een nieuw kabinet. ,,Het is soms wel heftig.”

De D66-voorman verwacht dat na de vakantie van volgende week alle vier partijen weer aanschuiven aan de formatietafel onder leiding van informateur Edith Schippers. D66, VVD, CDA en GroenLinks praten sinds eind maart over een coalitie.

Pechtold ,,ziet nog wel een hoop problemen”. Vanaf het begin is duidelijk dat immigratie en integratie, de inkomensverdeling en het klimaat punten zijn waar de partijen ernstig over verschillen. Woensdag gaf VVD-leider Mark Rutte ook al aan dat het soms knettert, maar ook hij verwacht na volgende week verder te gaan.