nederland

Politie paraat bij verboden conferentie

Door ANP - 14 april 2017

VELDHOVEN – De politie is vrijdag al de hele ochtend aanwezig bij een conferentiecentrum in Veldhoven, waar een conferentie van Eritreeërs zou plaatsvinden. Ook de mobiele eenheid staat paraat. De politie benadrukt dat uit voorzorg politie is ingezet. Er is op dit moment geen sprake van onrust.

De gemeente Veldhoven liet weten dat naar ,,werkbare oplossingen voor de situatie van de op dit moment aanwezige gasten” wordt gezocht.

Donderdag besloot burgemeester Jack Mikkers de conferentie te verbieden. Hij nam dat besluit wegens twee incidenten. Daarbij waren tegenstanders van de conferentie betrokken; 128 mensen werden aangehouden.

De conferentie, waaraan vooral veel Eritrese jongeren zouden deelnemen, zou donderdag beginnen en tot en met zondag duren. De bijeenkomst is omstreden vanwege de komst van een vertrouweling van president Isaias Afewerki. Eritrea wordt door hem met ijzeren vuist geleid.