nederland

Protest Eritreeërs in Veldhoven

Door ANP - 13 april 2017

ERITREERS

VELDHOVEN (ANP) – Voor conferentiecentrum Koningshof in Veldhoven heeft zich donderdagmiddag een kleine groep Eritrese mannen verzameld. De Eritreeërs protesteren tegen een bijeenkomst van de jongerenbeweging van het huidige regime in Eritrea die daar donderdag begint.

De demonstratie is op het allerlaatste moment georganiseerd, nadat woensdag de locatie van de omstreden bijeenkomst bekend werd. Het is een initiatief van een voormalige staatssecretaris van Eritrea die in 2010 naar Nederland vluchtte omdat hij zich niet meer veilig voelde in zijn land.

De bijeenkomst is omstreden, omdat ook een vertrouweling van president Isaias Afewerki komt. Eritrea wordt met ijzeren hand geregeerd en Nederland is bezorgd over de mensenrechtensituatie in het Afrikaanse land.