nederland

PVV: dubbele nationaliteit onmogelijk maken

Door ANP - 18 april 2017

DEN HAAG (ANP) – De PVV werkt aan een voorstel om het hebben van een dubbele nationaliteit onmogelijk te maken. Fractieleider Geert Wilders heeft dat dinsdag aangekondigd. Volgens hem moet het worden verboden dat iemand twee paspoorten heeft. ,,Zolang je Turk bent moet je geen Nederlander kunnen worden.” Wilders gaf toe dat het ,,ingewikkeld” is dat wettelijk te regelen. ,,We zijn het nu aan het uitzoeken.” Met de Turkse wet, die het opgeven van de Turkse nationaliteit belemmert, heeft hij ,,niets te maken”.

De aankondiging van Wilders komt enkele dagen na een referendum in Turkije, waarbij een nipte meerderheid instemde met een grondwetswijziging die de Turkse president aanzienlijk meer macht geeft. Een meerderheid van de Turken in Nederland die stemrecht hebben en daarvan gebruikmaakten, stemde voor de grondwetswijziging.