nederland

Raad Rotterdam wil uitleg digitale veiligheid

Door ANP - 06 april 2017

ROTTERDAM (ANP) – Het Rotterdamse college van B en W moet op korte termijn duidelijkheid geven over wat er de afgelopen jaren is gedaan aan de beveiliging van de gemeentelijke digitale informatievoorziening. Die blijkt allesbehalve op orde te zijn. Een meerderheid in de raad, waaronder PvdA, SP en Leefbaar Rotterdam, wil tekst en uitleg van het college.

De Rotterdamse Rekenkamer zegt in een nog ongepubliceerd rapport dat bijvoorbeeld de beveiliging van burgemeester Ahmed Aboutaleb al jarenlang onder de maat is. Kwaadwillenden zouden simpel kunnen achterhalen waar Aboutaleb van uur tot uur is. De Volkskrant heeft het rapport ingezien en schrijft er donderdag over.

,,De bevindingen in het rapport zullen niet fraai zijn voor de gemeente”, zegt raadslid Lars Srensen van Leefbaar Rotterdam. Eenkele gevoelige passages mogen wat hem betreft afgelakt worden.