nederland

‘Regels Schiphol nu al te ingewikkeld’

Door ANP - 06 april 2017

SCHIPHOL (ANP) – Voor verdere groei van Schiphol zijn vooral eenvoudigere regels nodig. Dat laat ondernemersvereniging voor handels- en productiebedrijven Evofenedex weten in reactie op een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Die stelt dat maatregelen nodig zijn om veilige groei te garanderen.

De regels voor veiligheid en geluidsoverlast op Schiphol zijn volgens Evofenedex nu al ingewikkeld en daardoor belemmerend voor bedrijven. Schiphol is daardoor ,,zo langzamerhand een van ’s werelds ingewikkeldste luchthavens”. Waar Heathrow in Londen met twee landingsbanen 500.000 vluchten per jaar afhandelt, heeft Schiphol er vijf nodig.

De brancheorganisatie ziet bijvoorbeeld wel wat in het vestigen van alle vrachtafhandeling op één centrale locatie.