nederland

Regenboogvlaggen en selfies tegen geweld

Door ANP - 08 april 2017

ARNHEM (ANP) – Een flinke menigte is zaterdagmiddag in de binnenstad van Arnhem bijeengekomen om geweld tegen homo’s af te keuren. Volgens de politie zijn zo’n vijftienhonderd mensen op de demonstratie afgekomen. Onder de aanwezigen zijn ook de twee mannen die vorig weekend werden gemolesteerd na een avondje stappen in de Gelderse hoofdstad.

Het Gele Rijdersplein staat vol betogers. Ze hebben onder meer regenboogvlaggen meegenomen en houden borden vast met teksten als ,,Liefde is gewoon”. Op verzoek van de organisatie maakten honderden mensen een selfie om zich ook via sociale media duidelijk te laten horen.

Voor de twee slachtoffers van de mishandeling, waarvan de verdachten overigens ontkennen dat die om hun geaardheid draaide, is het een laatste steunbetuiging in een reeks. Afgelopen week ontvingen ze vanuit de hele wereld reacties. Het aantal steunbetuigingen dat ze via internet kregen staat inmiddels op ongeveer 7500, vertelden ze. Aan verwerking is het stel nog nauwelijks toegekomen. ,,We zijn geleefd.”

Bij de demonstratie zijn ook bekenden als tv-presentatrice Barbara Barend en D66-leider Alexander Pechtold aanwezig. Niet alleen in Arnhem wordt gedemonstreerd. In Eindhoven en Den Haag zijn soortgelijke betogingen, daar zijn enkele honderden mensen op de been.