nederland

Reuzenpanda’s hebben hun nieuwe thuis bereikt

Door ANP - 13 april 2017

RHENEN (ANP) – De reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zijn woensdagavond laat na een lange reis gearriveerd in Ouwehands Dierenpark. Het park in Rhenen zal de komende (maximaal) vijftien jaar hun thuis zijn.

In het centrum van Rhenen juichten onder meer de mensen die naar een ‘pandaborrel’ waren geweest de vrachtwagen met daarin de panda’s toe. Maar van een massale toeloop was geen sprake. Bij de ingang van het dierenpark stonden tientallen mensen te applaudisseren en te joelen. Maar de panda’s zelf kregen ze niet te zien.

,,We zijn thuis”, riep iemand gehuld in het pak van de mascotte van de dierentuin vanuit de ‘pandabus’ die met de truck was meegereden.

Restauranthouder Caspar Oldenburger had net als andere horeca-uitbaters zijn zaak opengehouden, maar ontving geen extra bezoekers. ,,Dat feesten zit niet zo in de Rhenenaren”, constateerde hij.

Het publiek kan zich pas over enkele weken aan de zeldzame dieren vergapen, want ze moeten eerst in quarantaine. De datum waarop Wu Wen (het vrouwtje) en Xing Ya (het mannetje) te zien zullen zijn in hun gloednieuwe verblijf, dat de naam Pandasia heeft gekregen, is nog niet bekend.