nederland

Reuzenpanda’s zijn op weg naar Nederland

Door ANP - 12 april 2017

CHENGDU (ANP) – De twee reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zijn vanuit China onderweg naar Nederland. Het vliegtuig met de twee panda’s is vertrokken van het vliegveld van Chengdu, in het midden van China.

China kondigde in oktober 2015 aan dat de reuzenpanda’s worden uitgeleend aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Voor het park gaat daarmee een langgekoesterde wens in vervulling. De dieren blijven maximaal vijftien jaar in Rhenen. Wereldwijd zijn reuzenpanda’s maar in achttien dierentuinen te zien. De beesten leven in het wild alleen in China.

Het duurt nog even voordat bezoekers Wu Wen en Xing Ya kunnen zien, want ze moeten eerst wennen aan hun nieuwe omgeving. De aanwezigheid van een vertrouwde verzorger die is meegereisd uit China moet daarbij helpen.

Het speciale KLM-toestel met deze bijzondere gasten uit China wordt woensdagavond omstreeks 19.00 uur verwacht op Schiphol.