nederland

Schuble is klaar met ‘Schnaps und Frauen’

Door ANP - 08 april 2017

VALLETTA (ANP) – De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schuble begrijpt weinig van de opwinding in Zuid-Europa over de ,,Schnaps und Frauen”-uitspraak van eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem. ,,Ik heb dat interview gelijk gelezen maar heb de gevoeligheid ervan niet zo ervaren, net zomin als alle andere Duitsers. Hij heeft nu genoeg verklaringen afgelegd en de zaak is klaar.”

Dat zei de machtige bewindsman zaterdag in Valletta na een bijeenkomst van de EU-ministers van Financiën. Hij is vol lof over de Nederlandse demissionair minister. ,,Hij was groen toen hij begon. We wisten van tevoren niet of hij een goede voorzitter zou worden, maar we hebben er geen dag spijt van gehad. Ook nu heeft hij zich weer bewezen.”

Hij doelde op het politieke akkoord dat vrijdag na anderhalf jaar onderhandelen werd bereikt over het Griekse steunprogramma.

In het interview zei Dijsselbloem: ,,Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen uitgeven om daarna om hulp te vragen.” In Zuid-Europese landen werd dat opgevat als een sneer naar hen.