nederland

Slachtofferhulp helpt meer zedenslachtoffers

Door ANP - 06 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Meer zedenslachtoffers hebben vorig jaar hulp gehad van slachtofferhulp. De organisatie had contact met 7500 slachtoffers. Dat zijn er 1100 meer dan in 2015 blijkt uit het jaarverslag.

Volgens Slachtofferhulp Nederland komt deze stijging mede doordat de organisatie sinds 2016 meer communicatiemiddelen inzet zoals mail en chat. Slachtoffers kunnen op deze manier in contact komen met een medewerker, dat kan ook anoniem. Zedenslachtoffers geven aan nu eerder contact te zoeken omdat ze het ,,prettig vinden er rustig over na te denken en het verhaal op te kunnen schrijven”.

Tot het einde van het jaar kwamen ruim 3500 mails binnen en vonden ruim 1700 chatgesprekken plaats. Zo’n 16 procent daarvan had betrekking op zeden: ongeveer vijfhonderd mails en driehonderd chatgesprekken.