nederland

Sportboeken strijden om prijzen

Door ANP - 12 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Het boek ‘Mijn Gevecht’ over de loopbaan van oud-wielrenner Thomas Dekker maakt kans op de Nico Scheepmaker Beker, de prijs voor het beste sportboek. De jury kwam woensdag met de nominaties. Voor een andere titel, die van Helden Sportboek van het Jaar, kan het publiek vanaf maandag 17 april stemmen op tien kandidaten. Beide winnaars worden op maandag 1 mei bekendgemaakt.

Het boek dat Dekker schreef met journalist Thijs Zonneveld gaat voor de Nico Scheepmaker Beker de strijd aan met ‘1936. Wij gingen naar Berlijn’ (Auke Kok); ‘Mien. Een vergeten geschiedenis’ (Mariska Tjoelker); ‘De Lange. Het verhaal van Dick Nanninga’ (Jeroen Siebelink) en ‘Pellegrina. Een Italiaanse wielerbedevaart’ (Lidewey van Noord en Robert-Jan van Noort). Ad Melkert is hier voorzitter van de jury.