nederland

Turkije woest op Wilders

Door ANP - 19 april 2017

ANKARA (ANP/DPA) – De Turkse minister Mevlüt avuşoğlu (Buitenlandse Zaken) heeft woensdag hard uitgehaald naar Nederland. De bewindsman stelde dat Nederlandse politici zich feitelijk achter Geert Wilders scharen door zijn uitspraken niet tegen te spreken.

avuşoğlu reageerde op de oproep van Wilders om het hebben van een dubbele nationaliteit onmogelijk te maken. ,,Zolang je Turk bent moet je geen Nederlander kunnen worden”, stelde de PVV-leider dinsdag. De PVV werkt aan een voorstel om dat wettelijk te regelen.

De Turkse minister verweet de PVV-leider er fascistische denkbeelden op na te houden. ,,Dus mensen die ‘ja’ gestemd hebben mogen niet leven, moeten verbannen of vermoord worden”, zei avuşoğlu, die andere Nederlandse politici verweet te zwijgen over de uitspraken van Wilders.