nederland

Van den Hout bisschop Groningen-Leeuwarden

Door ANP - 01 april 2017

GRONINGEN (ANP) – Ron van den Hout is door paus Franciscus benoemd tot vijfde bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

De 52-jarige Van den Hout is nu nog vicaris-generaal – de tweede man van het bisdom Den Bosch. Hij is daar sinds vorig jaar de rechterhand van Gerard de Korte, die hij in Groningen als bisschop zal gaan opvolgen.

De Korte maakte in februari 2016 de overstap naar Den Bosch. De post van bisschop van Groningen-Leeuwarden was sinds die tijd vacant.

Van den Hout volgde na het vwo een opleiding aan de Hogere Tuinbouwschool. Daarna maakte hij de overstap naar de priesteropleiding aan het grootseminarie in Den Bosch. In 1993 werd hij tot priester gewijd. Zijn wijding tot bisschop vindt plaats op 3 juni in de Sint-Jozefkathedraal in Groningen.