nederland

Verdachte homogeweld Arnhem vrijgelaten

Door ANP - 05 april 2017

ARNHEM (ANP) – Een van de zes verdachten van het mishandelen van een homopaar in Arnhem is vrijgelaten. De andere vijf verdachten zitten nog vast.

De politie had woensdag nog geen aangifte tegen de homoseksuele mannen ontvangen, zei een woordvoerster. Maandag zei de advocaat van een zestienjarige jongen dat de mannen zelf begonnen waren met de vechtpartij en dat de zestienjarige jongen rake klappen had gehad. Hij zou daarvan aangifte doen, maar dat is dus nog niet gebeurd. De zestienjarige jongen is nog niet in vrijheid gesteld.

Het Arnhemse homopaar zegt dat ze zondagmorgen vroeg na het uitgaan zijn aangevallen door een groepje jongens. Een van de mannen kreeg een klap met een betonschaar en raakte daardoor zeker vier tanden kwijt. Het incident heeft tot een storm van verontwaardiging geleid.