nederland

Voetbalclub Twijzel toch vervolgd om dug-out

Door ANP - 12 april 2017

LEEUWARDEN (ANP) – Voetbalvereniging S.C. Twijzel in het Friese Twijzel (gemeente Achtkarspelen) moet alsnog worden vervolgd voor het ongeluk met een dug-out, waardoor in mei 2014 een tienjarig meisje om het leven kwam en vijf kinderen gewond raakten. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden woensdag bepaald.

De ouders van de kinderen hadden een klacht ingediend tegen de eerdere beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om de vereniging niet strafrechtelijk te vervolgen.

De dug-out, die door vrijwilligers was gebouwd, was door een storm beschadigd geraakt door een vallende boomtak. Volgens het hof heeft S.C. Twijzel niet goed gecontroleerd of de dug-out wel veilig was. Daarom vermoedt het hof dat de vereniging ,,nalatig en onachtzaam heeft gehandeld”.

De dug-out stortte enkele maanden na de storm in tijdens een korfbaltoernooi voor scholen.