nederland

Vrouw van stel dat ‘huisslaaf’ hield vrij

Door ANP - 03 april 2017

ALMELO (ANP) – De vrouw van een echtpaar uit het Twentse Tubbergen, dat ervan wordt verdacht een zwakbegaafde man acht jaar lang als huisslaaf te hebben uitgebuit en mishandeld, komt voorlopig op vrije voeten. De rechtbank in Almelo besloot maandag dat de vrouw de gevangenis mag verlaten. De man blijft in voorlopige hechtenis.

De 59-jarige man en de 46-jarige vrouw zitten sinds juli vorig jaar vast. Het was de derde keer dat ze om hun voorlopige vrijlating vroegen. De zaak wordt deze zomer inhoudelijk behandeld.

De rechters vinden dat de vrouw de kans moet krijgen om samen met de reclassering haar persoonlijke leven op orde te brengen en de opvoeding van haar zoon weer op zich te nemen. Ze mag geen contact hebben met eventuele getuigen die op verzoek van de verdediging nog gehoord worden voor het onderzoek.