nederland

Media 20 augustus: zorgen om ebola en duur koninklijk hekwerk

Door Servaas van der Laan - 20 augustus 2014

Huisartsen worden gewaarschuwd voor patiënten met ebola-verschijnselen. En het aantal studenten dat zich inschrijft voor University Colleges neemt exponentieel toe. Het mediaoverzicht van woensdag 20 augustus:

  • Huisartsen, ziekenhuizen en GGD’s wordt door het RIVM gevraagd extra alert te zijn op mogelijke ebola-besmettingen, schrijft het AD. Artsen moeten patiënten die zich melden met koorts vragen of ze onlangs op vakantie zijn geweest. Op Schiphol worden reizigers uit Nigeria al op koortsverschijnselen gescreend met een ‘infraroodgun’. De maatregelen worden genomen om eventuele ebola-patiënten direct te isoleren. Hoe dan ook is de kans op een ebola-uitbreiding in Nederland volgens RIVM-directeur Jaap van Dissel ‘nihil’.
  • University Colleges zijn populair in Nederland, schrijft de Volkskrant. Na Utrecht, Amsterdam, Leiden (Den Haag), Rotterdam, Maastricht en Middelburg start ook Groningen dit jaar met een internationale ‘homo sapiens-opleiding’ voor leergierige studenten. Het aantal studenten op de University Colleges verdubbelde in vijf jaar tijd van 1.437 naar 3.103 studenten
  • Verzekeraars gaan de inboedelverzekering inperken, schrijft De Telegraaf. Reden voor de maatregel is het misbruik dat steeds meer Nederlanders maken van de polis door dubieuze claims in te dienen. De verzekeraar kan immers niet controleren waar iets stuk is gegaan en verzekerden weten dat. Het gevolg is dat Nederlanders massaal telefoons, televisies en ipads en andere luxegoederen claimen bij de verzekeraar. Grote jongens als Aegon en Reaal zetten daarom deze zomer nog het mes in deze verzekeringen.
  • Het hek rond de Griekse vakantievilla van koning Willem-Alexander heeft een dure voorgeschiedenis, weet RTL Nieuws. Om het beveiligingshek te kunnen plaatsen moest grond rondom de villa worden gepacht van de buurvrouw. De Nederlandse staat betaalde hier 461.000 euro voor. De werkelijke marktwaarde van de grond zou rond de 35.000 euro liggen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.