nederland

Media 21 augustus: walging over onthoofding en Hamas

Door Tom Reijner - 21 augustus 2014

De Tweede Kamer wil dat verheerlijking van het brute geweld van de Islamitische Staat (IS) veel harder wordt aangepakt. En nieuws uit Israël over Hamas. Dit is het mediaoverzicht van donderdag 21 augustus:

– De oppositie in de Tweede Kamer vindt dat het kabinet veel te afwachtend is bij het aanpakken van radicaliserende jongeren, schrijft De Telegraaf. Wie in Nederland het geweld van IS verdedigt, moet kunnen rekenen op een snoeiharde aanpak, zo vinden onder meer CDA en PVV.

– Ook het AD besteedt aandacht aan IS en de gruwelijke moord op James Foley. De Britten hebben de jacht geopend op de IS-beul, die de Amerikaanse fotojournalist onthoofdde. Volgens de krant is de Britse dienst Scotland Yard koortsachtig op zoek naar de gemaskerde moordenaar, die volgens de Britse krant The Guardian vermoedelijk uit Londen komt.

– Defensie weet al vijftien jaar dat medewerkers in de grensregio zijn blootgesteld aan hoge concentraties van een zeer kankerverwekkende stof, meldt de Volkskrant. Intussen hebben zich al meer dan honderd ernstig zieke oud-werknemers gemeld. Zij eisen een schadevergoeding, schrijft de ochtendkrant.

– Dan is er nog nieuws uit Israël. Ha’aretz meldt op de website dat de Hamas zou hebben toegegeven dat het achter de moord op de drie tieners zit. Een vertegenwoordiger van de terreurbeweging heeft daarover lopen opscheppen tijdens een conferentie in Istanbul. Op een video zou te zien zijn dat Salach Al-Aruri, een van de leiders van Hamas, spreekt over een actie van de militaire tak.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.