nederland

Media 18 sept: Amsterdam wil minder vluchtelingen en Talpa in de verkoop

Door Shari Deira - 18 september 2014

John de Mol stevent af op de verkoop van zijn bedrijf Talpa, verschillende potentiële kopers hebben zich gemeld. En zoetjes, lightproducten en caloriearme drankjes zoals suikervrije cola vergroten de kans op diabetes. Het mediaoverzicht van 18 september.

* Natuurlijk was er in alle kranten veel aandacht voor de Algemene Politieke Beschouwingen. Het AD schrijft dat het er bij het belangrijkste debat van het jaar vooral gaat om geïnterrumpeerd worden en volgens De Telegraaf is de ‘verdeelde oppositie vleugellam’.

De Volkskrant schrijft dat Zijlstra ‘op dreef’ was en zegt dat de oppositie ondervindt dat ‘voorbereiding alles is’.

* Talpa kan volgens betrokkenen een bedrag opleveren zeker tussen de 600 en 700 miljoen euro. Gehoopt wordt op een opbrengst van meer dan 1 miljard euro, als Talpa de winst verder weet op te voeren, bericht Het Financieele Dagblad.

Vorig jaar bood het Britse Shine, van mediamagnaat Rupert Murdoch, 450 miljoen euro maar dat bod is afgewezen. Talpa maakt zich op voor een verkoop, maar dat hoeft niet snel te gebeuren. Een ingewijde zegt tegen de krant dat een eventuele overname nog maanden op zich kan laten wachten.

* De gemeente Amsterdam wil vanaf volgend jaar minder vluchtelingen met een verblijfsvergunning toegewezen krijgen, vanwege de woningnood in de stad. ‘Wij redden het niet,’ zegt SP-wethouder Laurens Ivens (Wonen) tegen de Volkskrant.

Volgens Ivens zou er bij de verdeling van vluchtelingen ook moeten worden gekeken naar het woningaanbod in de gemeente, en niet alleen naar het aantal inwoners.

* Het geld dat is gestolen van de stichting Ruben en Julian komt weer op de juiste plek terug, zegt Frank Slijper, voorzitter van de voetbalvereniging Jonathan in Zeist tegen RTV Utrecht. ‘Volgens mij is er een betalingsregeling getroffen en bovendien is niet al het geld gestolen. Ik ken de stichting wel zo goed dat ik er alle vertrouwen in heb dat het in orde komt.’

Een benefietwedstrijd bij de voetbalclub, waarvan Ruben lid was, bracht vorig jaar 11.000 euro op.

* Voor het eerst sinds  het aantreden van de Amerikaanse president Barack Obama, keuren meer Amerikanen zijn aanpak van terroristen af, dan goed. Uit een peiling van The New York Times en CBS News blijkt dat 48 procent van de Amerikanen zijn aanpak afkeurt tegenover 39 procent die het goedkeurt. Van de respondenten heeft 13 procent geen mening.

Verder blijkt ook dat 71 procent het goed vindt dat de Verenigde Staten luchtaanvallen uitvoeren in Irak en dat 69 procent voor luchtaanvallen in Syrië is. Voor het sturen van grondtroepen naar Irak en Syrië is met 39 procent weinig steun.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.