nederland

Media 3 sept: wat voor baan krijgt Timmermans in Brussel?

Door Shari Deira - 03 september 2014

Wat gaat minister Frans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken) precies doen in Brussel? En Apple erkent dat de iCloud-accounts van enkele beroemdheden zijn gehackt, maar ontkent dat er een beveiligingsprobleem is. Het nieuws van 3 september.

* Dat Timmermans naar Brussel vertrekt, is inmiddels duidelijk, maar het is de vraag wat hij precies gaat doen. De redactie van De Telegraaf vraagt zich af of het commissariaat van Timmermans wel zo ‘super’ is. De PvdA’er stevent af op het eerste vicevoorzitterschap van de Commissie.

Of hij daadwerkelijk andere commissarissen de baas kan zijn, is nog onderdeel van onderhandelingen. Volgens de Volkskrantmoet Timmermans er de komende jaren op toezien dat zijn collega’s de afgesproken speerpunten daadwerkelijk uitvoeren.

* Apple heeft laten weten dat de iCloud-accounts van enkele Hollywood-sterren, onder wie actrice Jennifer Lawrence, zijn gehackt. Na onderzoek concludeert het bedrijf dat er geen sprake was van een veiligheidslek.

Volgens het bedrijf is de toegang tot bepaalde accounts verkregen door ‘een zeer gerichte aanval op gebruikersnamen, wachtwoorden en beveiligingsvragen’.

* Een gezin uit Spijkenisse krijgt geen eten meer van de Voedselbank, nadat de organisatie ontdekte dat het gezin eten gratis weggaf op internet. De vrouw van het gezin zegt tegen het AD dat ze veel te veel eten kreeg.

‘We kregen in ons wekelijkse voedselpakket zo vreselijk veel fruit en groente, dat we dat echt niet op konden. Omdat het tegen m’n principe is het weg te gooien, besloot ik het op een weggeefhoek op internet aan te bieden.’

* Diplomaten van de Europese Unie overwegen een sportboycot tegen Rusland. Volgens The Financial Times denkt Brussel erover na om geen sportevenementen in Rusland te laten plaatshebben.

Het gaat onder meer om de Formule 1, Europese voetbalwedstrijden en het WK Voetbal (2018).

* De aanpak van jeugdwerkloosheid verloopt moeizaam, schrijft dagblad Trouw. Van de 35 arbeidsmarktregio’s wisten er 9 in een paar manden tijd maar een handjevol jongeren aan een baan te helpen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.