nederland

‘Voorzitter Stichting Ruben en Julian stal geld uit kas’

Door Tom Reijner - 17 september 2014

De oud-voorzitter van de Stichting Ruben en Julian, Remco M., heeft geld ontvreemd uit de kas van de stichting. Het gaat om een bedrag van 3.000 euro.

Dat meldt RTV Utrecht woensdag.

Geldnood

M. maakte geld over naar zijn eigen rekening, omdat hij in geldnood zou hebben gezeten vanwege een verbouwing aan zijn huis, melden bronnen aan de zender.

Tussen oktober vorig jaar en januari dit jaar deed hij verschillende keren een greep in de kas – tot het moment dat medewerkers hem op heterdaad betrapten. De stichting heeft hem meteen uit zijn functie ontheven en deed aangifte. M. is intussen veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur.

Zowel het huidige stichtingsbestuur als M. wil niet op de zaak ingaan. De voormalige voorzitter noemt het een ‘broodjeaapverhaal’ en ontkent dat hij ook maar iets heeft gedaan. De stichting meldde begin dit jaar aan RTV Utrecht dat M. wegens privéomstandigheden zou zijn gestopt met zijn bestuurswerk.

Monument

De Stichting Ruben en Julian werd opgericht na de moord op de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. De stichting haalde het afgelopen jaar geld op voor een landelijk monument dat alle kinderen die door huiselijk geweld om het leven zijn gekomen, moet herdenken. Zo leverde een benefietwedstrijd 11.000 euro op.

De familie van de omgebrachte broertjes weet van de daden van Remco M. De moeder van Ruben en Julian, Iris van der Schuit, is niet betrokken bij de stichting, meldt zij via haar advocaat.

Wel heeft zij de activiteiten van de stichting altijd gesteund. Volgens Van der Schuit heeft M. het in hem gestelde vertrouwen beschaamd. Het monument staat er overigens nog altijd niet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.