nederland

Leerling dood bij steekpartij op school in Voorburg

Door Tom Reijner - 10 oktober 2014

Bij een steekpartij op het Corbulo College in Voorburg is vrijdag een 15-jarige jongen neergestoken. Volgens de politie is dat vermoedelijk gebeurd op het schoolplein.

De leerling is overleden aan zijn verwondingen, meldde een bron eerder aan Elsevier. De politie heeft de dood van de leerling inmiddels bevestigd. De 16-jarige verdachte zou zijn gevlucht met de fiets.

Update 16.42: De vermoedelijke dader is aangehouden door de politie. Andere leerlingen zeggen tegen de lokale omroep dat leerlingen hem hebben achtervolgd tijdens zijn vlucht. De jongen zou zijn overgedragen aan politieagenten. De verdachte is afkomstig uit Rijswijk.

Blinde paniek

De steekpartij was rond 13.30 uur bij de school voor Techniek & Economie. Volgens ooggetuigen had de jongen een steekwond in zijn hals.

Volgens een leerling van de school had hij waarschijnlijk ruzie met iemand. ‘Ik zag hem in blinde paniek naar binnen rennen, met zijn hand op zijn nek. Niet lang daarna kwam de ambulance, het ging allemaal zo snel,’ zegt een andere ooggetuige tegen Omroep West. Mannen in witte pakken zijn bij het schoolgebouw gearriveerd. Een gebied om de school is hermetisch afgesloten met zwarte hekken.

Bloed

Waar de ruzie precies over ging, is nog onduidelijk. De school wil niet reageren op het incident. De politie kan nog niks zeggen over de identiteit van de jongen, maar een medescholier zegt dat het om een jongen uit Den Haag gaat, schrijft AD. Meerdere jongeren bevestigen tegenover Omroep West dat het slachtoffer en de dader bij elkaar in de derde klas zaten.

Volgens de leerling was er veel bloed te zien. Het college aan de Van Tuyll van Serooskerkenstraat is een VMBO-school voor techniek en economie. Er zitten zo’n 300 leerlingen op de school. Die zouden in verband met de steekpartij naar huis zijn gestuurd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.