nederland

Politie vindt lichaam meisje (17): verdachte is 22-jarige ex-vriend

Door Tom Reijner - 27 oktober 2014

Het levenloze lichaam dat zondagavond werd gevonden op de Vestdijk in Eindhoven blijkt van een zeventienjarig meisje uit Geldrop te zijn. Het gaat om een vwo-leerling aan het Sint Joriscollege in de Brabantse stad.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad maandag.

Triest

De politie heeft de school vanochtend ingelicht, zegt directeur Toos Michon. ‘Een afschuwelijk en intens triest bericht,’ zegt zij. ‘We hebben vanochtend alle medewerkers en de leerlingen geïnformeerd. Iedereen is aangeslagen.’ De vlag bij de school hangt halfstok.

Verdachte

De 22-jarige ex-vriend van het meisje is zondagavond aangehouden. Hij wordt door de politie gezien als verdachte. Hij werd aangehouden toen hij zich na de vondst op het politiebureau in Eindhoven meldde, meldt de politie maandag.

Voor de leerlingen is opvang geregeld en maandagavond is er een bijeenkomst. ‘Het is belangrijk om die kinderen goed op te vangen,’ zegt de directeur. ‘Vooral uit haar eigen groep is daar veel gebruik van gemaakt. Velen wisten het, sommigen zelfs al zondagavond.’

Plantenbakken

Het stoffelijk overschot werd zondagavond rond 19.00 uur gevonden op een parkeerplaats, tussen de gevel van het kantoor en plantenbakken op zo’n 30 meter van de weg. De omgeving werd daarop ogenblikkelijk afgezet. De politie ging vrijwel meteen uit van een misdrijf, meldt Omroep Brabant. De politie vond het slachtoffer nadat in de nacht van zaterdag op zondag was gemeld dat ze niet thuis was gekomen na een avondje stappen.

De technische recherche begon die avond met een sporenonderzoek. De locatie waar het dode meisje werd gevonden, staat verder niet bekend als een plek waar veel criminele zaken gebeuren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.