nederland

Student (23) wordt abonnee Elsevier en wint jaar collegegeld

Door Lucas Gasthuis - 15 oktober 2014

De 23-jarige geneeskundestudent Laurence Walhout heeft door een jaarabonnement op Elsevier af te sluiten een jaar collegegeld gewonnen. ‘Hier ben ik ontzettend blij mee,’ zei Walhout woensdagmiddag bij het in ontvangst nemen van de cheque.

De prijs werd op de redactie in Amsterdam uitgereikt door hoofdredacteur Arendo Joustra. De actie waarmee met een studentenabonnement een jaar gratis collegegeld gewonnen kan worden, loopt nog tot het einde van het jaar.

Onderzoek

Walhout studeert aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De in Kapelle (Zeeland) geboren student wil zich specialiseren in maag-, darm en leverziekten bij kinderen.

Hij doet al onderzoek in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Hij wil ook promoveren op dit specialisme, ‘dus voorlopig ben ik nog wel even bezig’, aldus Walhout.

Hulp

Het kan ook nog anders lopen. Hij heeft al twee keer vrijwilligerswerk gedaan in Ethiopië. ‘Daar zijn de problemen nog wel een slagje erger. Ik ben geneeskunde gaan studeren omdat ik mensen wil helpen en in Ethiopië is veel hulp nodig.’ Een mogelijkheid die hij overweegt, is om 11 maanden als specialist te werken in Nederland en een maand als arts in Afrika.

Walhout kwam in contact met Elsevier via deze website. Hij had met vrienden Israël en de Palestijnse gebieden bezocht en voelde zich terug in Nederland aangesproken door de evenwichtige berichtgeving over het Midden-Oosten op elsevier.nl. De andere media kiezen volgens hem wat al te makkelijk partij voor een kant.

Abonnement

Studenten die voor 10 euro per maand een jaarabonnement op Elsevier afsluiten, ontvangen de Philips Senseo Up ter waarde van € 89,99 cadeau. Bovendien maken ze kans op het winnen van één jaar collegegeld.

Dit bedrag bedraagt € 1.906 euro voor studenten die een voltijdstudie volgen aan de universiteit of hogeschool. Deze actie loopt tot 31 december 2014. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt de prijs maximaal tien keer uitgereikt. Klik hier om mee te doen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.