nederland

Zo prolongeerde Epke Zonderland zijn wereldtitel (video)

Door Shari Deira - 12 oktober 2014

Epke Zonderland zat zondag naar eigen zeggen ‘in een flow’ toen hij zijn wereldtitel prolongeerde. ‘Ik weet niet meer hoe het ging. Pas op het einde werd ik een beetje wakker,’ zegt Zonderland.

De turner uit Friesland behaalde zondag zijn tweede wereldtitel. Zijn oefening bevatte twee combinaties en twee vluchtelementen.

‘Ik heb nog steeds het idee dat ik elk jaar beter word. Van zo’n oefening droom je gewoon. Ik had aanvankelijk wat moeite met de rekstok, maar ik was er nu volledig aan gewend. De trainingen gingen afgelopen week erg goed. Daar putte ik vertrouwen uit,’ zegt Zonderland tegen de NOS.

Leertje

Zonderland kreeg een zelden vertoonde hoge score van 16,225. Japanner Kohei Uchimura werd tweede met 15,725 en het brons was voor de Kroaat Marijo Moznik met 15,000.

In 2010  werd Zonderland van de wereldtitel afgehouden door de Chinees Zhang Chenglong. Chenglong kwam zondag als eerste in actie, maar viel van de rekstok door een losgeschoten leertje.

Zonderland behaalde vorig jaar met een score van 16,000 zijn eerste wereldtitel op de rekstok. In 2012 werd hij olympisch kampioen op de Spelen in Londen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.