nederland

Aanrijding en schietpartij in Almere: mislukte liquidatie?

Door Shari Deira - 02 november 2014

Bij een aanrijding in Almere zijn zondagochtend twee mannen gewond geraakt. Het zou niet gaan om een gewone aanrijding, maar om een mislukte liquidatie. Getuigen zeggen dat er ook werd geschoten.

De slachtoffers van de aanrijding rond 05.30 uur op de Poortdreef zijn twee mannen uit Weesp en Naarden.

Onderwereld

De personen in de andere auto, die betrokken was bij de aanrijding, zijn ervandoor gegaan. De politie heeft die auto uitgebrand teruggevonden op de Aalscholver in Muiderberg. Het zou gaan om een nieuwe liquidatiepoging in de onderwereldoorlog die al enige tijd woedt in Amsterdam.

Volgens misdaadjournalist.nl is een van de slachtoffers een bekende van de beruchte crimineel Gwenette Martha, die op 22 mei in Amstelveen met tientallen kogels werd doorzeefd. Deze man liep samen met Martha de shoarmazaak uit toen Martha werd geliquideerd. Het tweede slachtoffer van zondagochtend zou een vriend van het andere slachtoffer zijn.

De politie kan niet bevestigen dat er sprake was van een band tussen de slachtoffers en Gwenette Martha. Wel zegt de politie een liquidatiepoging niet uit te sluiten en dit mee te nemen in het onderzoek.

Dwarszitten

De hevige strijd in de Amsterdamse onderwereld heeft ook al aan een onschuldige burger het leven geëist. Op 13 juli werd in de hoofdstad Stefan Regalo Eggermont (30) doodgeschoten. Hij had toevallig dezelfde type auto als het doelwit en woonde met vrouw en kind in dezelfde wijk.

De politie heeft al gezegd ‘een aanzienlijke groep’ die mogelijk betrokken is bij de reeks liquidaties te willen ‘dwarszitten’. Agenten moeten zijn waar de criminelen zijn: ‘Op hun ontmoetingsplaatsen, controleren, erbovenop zitten, het onaantrekkelijk maken in de stad,’ zei korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg in september.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.