nederland

Doodgeschoten vrouw Amstelveen is vriendin van crimineel

Door Shari Deira - 09 december 2014

De vrouw die maandagavond werd doodgeschoten in Amstelveen is vermoedelijk de vriendin van een crimineel. Omdat deze al langer zit ondergedoken uit angst voor een liquidatie, is niet hij maar zijn vriendin doodgeschoten.

De politie heeft dinsdag bekendgemaakt dat het gaat om een 34-jarige vrouw uit Amstelveen. Zowel de vrouw als haar vriend zijn bekenden van de politie. Het Openbaar Ministerie houden er rekening mee dat er sprake is van een afrekening.

Reanimeren

Aan de Beeckestijn in Amstelveen werden even na 19.30 uur diverse schoten gehoord. Er is nog geprobeerd om de vrouw te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Ze overleed ter plekke.

Ongeveer een kilometer verderop op de hoek van de Haya van Somerenlaan en de Joke Smitlaan vond de politie een uitgebrande zwarte BMW, met een gestolen kentekenplaat. Door de brand zijn andere auto’s ook beschadigd. De politie onderzoekt of deze twee zaken met elkaar te maken hebben.

Getuigen zeggen tegen AT5 dat het slachtoffer een ‘Braziliaans uiterlijk’ heeft. Op de plek van de schietpartij zit een winkel die Braziliaanse en Colombiaanse kleding verkoopt.

Volgens De Telegraaf is het slachtoffer de vriendin van een nieuw kopstuk van de organisatie van de geliquideerde Gwenette Martha. De crimineel, hij wordt ook wel Ziggy genoemd, ontkwam in het verleden zelf aan een liquidatie in Amsterdam-Zuid door in het water te springen toen er op hem werd geschoten.

Ziggy staat hoog op de dodenlijst en is zelf mogelijk betrokken bij diverse liquidaties.

Vete

Vanwege de vete in de onderwereld van Amsterdam en omstreken heeft de ene na de andere liquidatie plaats. Op 1 december werd in Amersfoort de 38-jarige Samir Jabli doodgeschoten in zijn auto voor het huis van zijn ouders. Ook Jabli wist dat hij gevaar liep en verbleef daarom de laatste tijd op verschillende plekken.

Met de dood van de vrouw in Amstelveen zijn er in totaal zestien doden gevallen sinds de oorlog in de onderwereld twee jaar geleden uitbrak.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.